Dalok a városról

Városunkban jó pár remek zenész tevékenykedik így nem meglepő, hogy több olyan dal is született melyben Komló játssza a főszerepet. Összeszedtük nektek a Komlóról szóló számokat. Sajnos elsősorban melankolikus hangvételű dalokra akadtunk, jobban örülnénk neki, ha azért pár vidám zenét is írnának városunkról.

HétköznaPi Csalódások – Új germinál

„Gyere velem mesélek a halott városról.” Nem is kell ehhez többet hozzáfűzni. A dal a bányabezárásokat követő reménytelenségről szól.

Shuka – 7300

Nem maradhat le a listánkról Shuka 7300 című opusza sem. „Ez 7300, hogy mit jelent azt találd ki.” Aki itt él annak nem kell magyarázni, 7300 Komló város irányítószáma. Shuka az egyik legtehetségesebb helyi mc volt, országos ismertségre tett szert. Sajnos már egy jó ideje nem hallottunk róla.

Illegal Crew – Komló Büszkesége

Rap vonalon maradva, az Illegal Crew számával folytatjuk listánkat. Az utcán lógó fiatalok mindennapjaiba nyerhetünk betekintést, itt is visszatérő motívum a reménytelenség, a jövőkép hiánya.

Pub Amb Cett – Komló

Ismét egy rap zene. A dal érdekessége, hogy 1 Hour-os. Ez annyit takar, hogy az egész szám, szöveggel, zenével, felvétellel mindösszesen egy óra alatt készült. A 1 Hourt Komlón a Cett hangstúdióban találták, ki saját maguk szórakoztatására, főként rapper arcok. Több ilyen koncepciójú szám is készült.

KML ALLSTARZ – Régiek és Újak

A legfrissebb dal mind közül, tehetséges helyi fiatalok összefogásának a gyümölcse, korábban már mi is beszámoltunk róla.

CS.Í.T. – A Szívem Kék-Fehér

A végére pedig, hogy pozitívan zárjuk a listánkat: Hajrá Bánáysz!

Szólj hozzá!

További cikkeink...